Pohádky Zábava Uživatelé Soutěže

Podivní obyvatelé zvířecí říše



02.06.2013

Vydejte se s námi do zvířecí říše poznávat roztodivná stvoření, která opravdu žijí mezi námi.

 

Letucha Malajská

Letuchu nalezneme například v thajsku, Malajsi či Singapuru. Ožívá hlavně v noci, kdy vyráží papkat mladé lístky stromů a rostlinky.

 

Babirusa

Tento divočák sice vypadá, jako stvoření z pekla, ale měli bychom ho spíše litovat. Jeho kly se totiž nijak nebrousí a tak rostou a rostou, až se nakonec zavrtají chudákovi do lebky.

 

Antilopa žirafí

Jedná se o jedinou zástupkyni svého druhu. Najdeme ji například v Somálsku či Etiopii. Zvláštní je svou strategií při shánění potravy. Postaví se na zadní nohy, natáhne svůj dlouhý krk a dostane se tak na potravu, na kterou jiné antilopy nedosáhnou.

 

Yeti krab

Tohoto huňatého krabíka nejdeme v těch nejhlubších vodách oceánu. Své jméno si vysloužil podle bílé srsti připomínající bájného himalájského Yettiho.

 

Orcela tuponosá

Tohoto roztomilého delfínka najdeme v řekách a pobřežních vodách Jihovýchodní Asie a v Bengálském zálivu. Je genetický zpřízněný s kosatkou dravou.

 

Mara stepní

Vypadá jako roztomilý králíček, ale pokud se vyleká, vezme do zaječích rychlostí 50km/h. Celý život prožívá v páru, kdy samec poskytuje samičce ochranu, ale také odhání případné soky. To je radosti. :)

 

Fosa

Tuto roztomilou kočičku si možná můžete pamatovat, jako obávanou šelmu z pohádky Madagaskar. Pravdou je, že na tomto ostrově opravdu žije a ráda si pochutná na lemurovi.

 

Rypoš lysý

Holý hlodavec z Východní afriky je jediný zástupce svého druhu. Jeho strašidelnému zjevu nepomáhá ani to, že nemůže cítit bolest. Pomáhá však vědcům při výzkumu rakoviny, jelikož je vůči ní imunní a po celý život, který trvá 28 let, si zachovává zdravé tělo.

 

Pes hřivnatý

Jihoamerick dlouhán má pěkně silný odér a proto se mu někdy říká skunčí vlk. Vidět ho můžeme i u nás a to například v Zoo Plzeň, Praha či Ústí nad Labem.

 

Krtek hvězdonosý

Dvaceticentimetrového podivína najdeme v Kanadě či Spojených státech. Jeho speciální nos mu proplůčuje zvláštní schopnosti, jako je čich pod vodou. Ve vodě vydechne bublinu na pachovou stopu či určitý objekt. Poté ji vdechne zpětně do nosu a ucítí pach daného objektu.

 

 

 

  Vložil uživatel

Sdělte nám Váš názor:

Nejnovější články:

Kategorie:
Zvířátka

TOPlist